Städtipsen för den late städaren

Alla är inte såna lärkor när det kommer till hemstädning som vissa andra är. Det kan rent av vara retsamt att ha en vän som tycker om att städa. Man undrar liksom vad fan det är för fel på hen? Hur som helst – den här artikeln är inte för dem, den här artikeln är för dig som inte alls tycker om att städa men som ändå vill ha ett rent och fräscht hem.

Hemstädning är kung-fu

Att förändra sin syn på hemstädning är det första steget till att komma igång med en bra hemstädning. Det är inte alltid lätt att skifta attityd, särskilt till något som är djupt rotat som tråkigt eller bara något som måste göras trots att man tycker det är helt onödigt och o-utvecklande. Men det finns mycket att lära av hemstädning, som karate kid lär sig rörelser genom att måla, putsa och hammra kan du lära dig något av att städa i hemmet.

Börja din Jedi-träning redan idag

Att städa behöver inte vara något du drar dig för – se det som träning så känns det redan mycket bättre. En stor del av varför vi inte tycker om hemstädning är att vi ser det som meningslöst arbete. Sen kan man diskutera om meningslöst verkligen är negativt – det skulle kunna vara något positivt ur en viss synvinkel, men det är lite för komplext ämne för att ta upp i den här artikeln, vi sparar det till nästa. Så se din hemstädning som Jedi-träning så har du skapat betydelse för något som i vanlig samhälls-syn bara är meningslöst.

Dubbel vinst för dig

Att ändra synsätt på något så banalt som hemstädning kan verkligen vara en dubbel vinst – du tränar både ditt sinne och får ett rent och fräscht hem. Det kan ju knappast bli bättre, eller jo det kan det säkert. Hur som helst så är det ett bra knep för att motivera sig och för att hålla sitt hem skinande rent, det är ju trevligt om man får oväntat besök någon gång, så man slipper skämmas över diskberget i köket och all smutstvätt som är spridd över lägenheten. Testa själv att göra din hemstädning till Jedi-träning och dela med dig av dina erfarenheter i kommentarsfältet!